Casa rural i restaurant El Khorbat, al sud del Marroc.

Ksar El Khorbat, Marroc
Tel. 00-212-535880355    Fax 00-212-535880357    Mòbil 00-212-676527392
E-mail d'El Khorbat

Retorn a la pàgina inicial. Benvinguts al ksar El Khorbat. Habitacions de la Casa Rural El Khorbat. Restaurant El Khorbat. Museu dels Oasis al ksar El Khorbat. Excursions a partir del ksar El Khorbat. Com s'arriba al ksar El Khorbat. Aeroports. Transfers. Transports públics. Preus i descomptes per estades a la Casa Rural El Khorbat.
Cooperació internacional al Ksar El Khorbat.

Cooperació

Els habitants d’El Khorbat han endegat diferents projectes destinats a conservar l’alcàsser i a millorar les condicions de vida i d'higiene de la població. La seva tasca ha comptat amb el suport tècnic i financer de diferents institucions internacionals. El 2010 l'Associació El Khorbat pel Patrimoni i el Desenvolupament Sostenible fou creada per continuar conservant la vida a l'alcàsser i desenvolupant l'economia dels seus habitants a través l'ecoturisme.

Asociación El Khorbat, en español.      L'Association El Khorbat, en français.      The Association El Khorbat, in English.

Mapa del Marroc per a trobar el Ksar El Khorbat.


Classes de pre-escolar al Ksar El Khorbat, al sud del Marroc.

Festa dins el Ksar El Khorbat, Marroc.

ACTIVITATS QUOTIDIANES

  • Classes de pre-escolar.

  • Artesania femenina: les dones broden haïks tradicionals (taharuit).

  • De tant en tant s´organitzen festes populars amb música i teatre

    .

PROJECTES DE DESENVOLUPAMENT REALITZATS

Dragat i reparació dels canals d'irrigació al Ksar El Khorbat.

Dragat i reparació del canal

La gran sèquia d’El Khorbat, que es trobava inutilitzada per manca de manteniment d’ençà del 1990, ha estat completament reparada i dragada entre el 2004 i el 2006, gràcies a l'ajut financer de l'Ajuntament de Barberà del Vallès.

Entrada del Ksar El Khorbat Akedim restaurada.

Restauració de l'entrada d'El Khorbat Akedim.

L'entrada monumental de l'alcàsser Akedim fou restaurada per primera vegada l'any 2004. Després, l'any 2018, fou objecte d'una intervenció més important gràcies a la participació de l'associació espanyola Terrachidia.

Construcció dels locals de l'associació El Khorbat, Tinejdad.

Construcció dels locals de l'associació

Una cooperativa fou construïda entre el 2005 i el 2006 a 'interior de l'alcàsser El Khorbat Oujdid, sobre les ruïnes d'una casa vella. Al damunt s'hi alçà després una aula on s'imparteixen cursos de pre-escolar i més tard s'hi va afegir una sala polivalent finançada per l'agència de viatges Europamundo. El conjunt constitueix avui la seu de l'Associació El Khorbat pel Patrimoni i el Desenvolupament Sostenible.

Exposicio a Marràqueix sobre l'oasi de Ferkla (Tinejdad).

Exposició sobre Ferkla

Es tracta d’una exposició itinerant que inclou pintures de Rachid Bouskri amb el palmerar de Ferkla com a tema i també objectes antics i plans cedits pel Museu dels Oasis. El juny de 2005 fou presentada al palau El Badi de Marràqueix gràcies a la col·laboració del Ministeri de Cultura.

VEURE PINTURES D'EN RACHID BOUSKRI

Xarxa de sanejament dins el Ksar El Khorbat de Tinejdad.

Una xarxa de sanejament per a l’alcàsser

Per a evitar que continuï l'èxode dels habitants de l'alcàsser, es va excavar el 2008 una xarxa de sanejament que millora les condicions de vida i de higiene al seu interior. Aquest projecte comptà amb el finançament del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona prèvia sol·licitud presentada per l'Associació Catalana Al Karia. L'estudi tècnic havia estat fet per l'Universitat Politècnica de Catalunya.

Carrer amb fang en el ksar El Khorbat.
Abans
Carrer del ksar El Khorbat empedrat per la cooperació catalana.
Ara

Empedrat dels carrers de l’alcàsser

El projecte finançat pel Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona va incloure també l'empedrat dels carrers per a evitar la polseguera en dies de vent i el fangueig en dies de pluja.

Restauració de la muralla del Ksar El Khorbat a Tinejdad, Marroc.

Restauració de la muralla de l’alcàsser

El 2009 es va restaurar la muralla exterior de l’alcàsser, donant-li una capa de fang amb palla.

El finançament d'aquest projecte fou concedit igualment pel Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona gràcies a la intervenció de l'Associació Catalana Al Karia.

Workshop a Sidi Bouguercif, al Ksar El Khorbat, Marroc.

Workshops

Un gran nombre de workshops d'arquitectura i d'altres temes s'han fet al llarg dels darrers anys amb la Universitat Politècnica de València, amb l'Escola Nacional d'Arquitectura de Rabat, de Tetuan i de Marràqueix, amb l'organització britànica Challenger, amb l'ENACTUS de Casablanca i amb altres institucions. El primer esmentat va servir per restaurar el mausoleu de Sidi Bou Guercif.

Mercat equitatiu al Ksar El Khorbat, Marroc.

Mercat equitatiu

Cada primavera, durant una setmana, té lloc a la plaça del Ksar El Khorbat Oujdid un mercat equitatiu, on es venen els productes artesans de l'Associació El Khorbat pel Patrimoni i el Desenvolupament Sostenible i d'altres associcions de la contrada. El mercat s'acompanya sempre amb actuacions musicals en viu i dances folklòriques.

Jardí pedagògic al Ksar El Khorbat, Marroc.

Creació d'un jardí pedagògic

El 2019 s'ha creat un jardí pedagògic a prop d'El Khorbat, a l'altra banda del riu. Allí es poden observar les diferents plantes pròpies de la contrada, acompanyades de cartells explicatius.


Retorn a la pàgina inicial. Benvinguts al ksar El Khorbat. Habitacions de la casa rural El Khorbat. Restaurant El Khorbat. Museu dels Oasis al ksar El Khorbat. Excursions a partir del ksar El Khorbat. Com s'arriba al ksar El Khorbat. Aeroports. Transfers. Transports públics. Preus i descomptes per estades a la casa rural El Khorbat.